MATURANTI

Maturantski ples z Urško je užitek in nepozabno doživetje

Drage maturantke in maturanti generacije 2020!

Zagotovo lahko trdimo, da ste posebna generacija, ne le zaradi tega, ker je cel svet obstal, vi pa boste kljub temu opravljali maturo, temveč tudi zato, ker so generacije maturantov pred vami plesale in se veselile na spomladanskih maturantskih plesih (letošnji bodo jesenskiJ) in tudi zato ker je 19. generacij pred vami plesalo in se veselilo na tradicionalni Maturantski paradi.

Tretji petek v maju je bil vse od leta 2001 za vse dosedanje generacije rezerviran za zabavo, veselje in ples na slovenskih cestah in ulicah, za Maturantsko parado. Tudi letos je bilo tako, vendar je žal zaenkrat ostalo le pri rezervaciji.

In prav VAM naj bi vse to spolzelo izpod nog? KDO to pravi…?

No, res je, da ste bili v začetku marca leošnjega leta, tako kot vse generacije maturantov po svetu, čez noč prisiljeni spremeniti svoje življenje v skladu z različnimi odredbami in varnostnimi ukrepi zaradi pandemije, ki jo po vsem svetu povzroča novi koronavirus.

Vemo, da se trudite po svojih najboljši močeh, se vestno pripravljate na nespremenjeno maturo, se »borite« z morebitno nepredelano snovjo, z nedostopnostjo primernega gradiva, s predavanji, ki jih ni ali pa so na daljavo in vam zato morda niso pisani na kožo, z neprimerno računalniško opremo ali s prostorsko stisko doma in zagotovo še z mnogimi drugimi, nam neznanimi težavami. Tako ali drugače ste se bili primorani znajti v tej zapleteni in nezavidvljivi situaciji, vendar verjamemo, da se boste trudili po svojih najboljših močeh in skupaj z vami upamo, da vam bo VSEM uspelo!

Res je tudi, da bo mesec maj letos zaznamovan s ponedeljkom osemnajstega, katerega je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport »moralo« zapisati kot datum, ko se maturantke in maturanti po vsej Sloveniji zopet vrnete v šole in prestopite prag srednjih šol in gimnazij, v želji po znanju in čim boljših rezultatih na maturi, ki jo bo pisala vaša generacija, generacija maturantov 2020.

Prav zato se je »Maturantska parada« odločila takole:

1. Datum letošnje Maturantske parade bomo zamenjali z 18. majem, 2020. Na ta način vas bomo simbolično pospremili nazaj v šolo. To pomeni, da ves čas, do konca mature in rezultatov za VAS močno držimo pesti!

2. Ko bo vsega konec, s tem mislimo, konec odredb, ki prepovedujejo zbiranje na javnih prireditvah v javnih prostorih, vam ne bomo ostali dolžni;

še ne vemo kdaj, … zagotovo pa vemo, da se bo zbrala vsa Slovenija in vse dosedanje generacije Maturantskih parad, brez katerih ne bi bilo tradicije.

Skupaj z vami, drage maturantke in maturanti, se bomo veselili jubilejne, 20. Maturantske parade®, ki bo še bolj splektakularna, saj bo v njej sodelovalo vseh 19 preteklih in Vaša, 20. generacija maturantov!


Uspelo vam bo!

#matura2020 #maturantskiples2020 #maturantskaparada2020 #novikoronavirus2020 #generacija2020 #20generacij

MATURANTI Z NOVIM REKORDOM

Ljubljana s plesom letos povezala rekordnih 77 mest

Največjo četvorko na svetu je pospremil še prvi NEXT LEVEL Festival

Najljubši praznik mladostnikov je dopolnil še open air festival

V Ljubljani so se pod belimi dežniki maturanti zavrteli na že 19. Maturantski paradi®. Na Slovenski cesti so pod taktirko Mateje Hočevar Prokofjev iz plesne šole Urška Pro točno opoldne zaplesali čevorko. Ob spremljavi ikonične Straussove melodije iz operete Netopir je zaplesalo 4304 maturantov, kar je 184 več kot lani. Slovenska prestolnica je s plesanjem četvorke letos povezala rekordnih 77 mest iz Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije. Mladi so s plesom porušili meje in dokazali, da smo vsi enaki ter da nam tega nihče ne more vzeti. “Prišel sem pogledat kako izgleda prihodnost in izgleda čudovito,” je množico pozdravil predsednik republike Borut Pahor. Ljubljanski župan Zoran Janković je maturante bodril ob Slovenski cesti. Strinjal se je, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu, kot večkrat poudarja, tudi zaradi takšnih dogodkov. Po končani četvorki, ko je zadonela zmagoslavna We are the champions in mladostniška Smells like teen spirit, so se dijaki znova usmerili proti Gospodarskemu razstavišču, kjer je potekal prvi Next Level Festival, ki je najljubši praznik mladostnikov popestril še z največjimi imeni glasbene scene.

Preberi več

Maturantski ples z Urško je užitek in popolno doživetje!

Maturantski ples je eden najbolj pričakovanih in cenjenih dogodkov v našem življenju. Z njim simbolično vstopimo v svet odraslih in prevzamemo odgovornosti, ki jih ta svet prinaša.

Zaplešite skozi prelomnico vašega življenja z Urško Pro!

Na posebnem tečaju se boste z Ekipo Urška Pro zabavali ob učenju plesnih korakov četvorke ter se sproščeno vrteli v ritmih latino, standardnih, pop in swing plesov.

Organiziramo tudi ponovitvene vaje in generalko pred maturantskim plesom!

Maturantski ples z Urško Pro je več kot le plesanje četvorke!

Nudimo celovito organizacijo maturantskega plesa, ki bo na edinstven način zaokrožil konec nepozabnega obdobja.

Voditelja Boštjan Gorenc – Pižama in Mateja Hočevar Prokofjev bosta pričarala čudovito izkušnjo in poskrbela za lepe, trajne spomine.

Ne le, da vas naučimo plesati, tudi obdarimo vas!

• JUBILEJNA 20. MATURANTSKA PARADA, 22.5.2020

• Za starše bomo organizirali brezplačno plesno vajo, da bodo osvežili spomin in se s svojim otrokom brez zadrege zavrteli na plesišču!

Urška poskrbi za edinstveno slovo od srednješolskih klopi!

Maturantski ples boste zaplesali le enkrat v življenju, druge priložnosti ne bo!

Ne prepustite ga naključju!

• JUBILEJNA 20. MATURANTSKA PARADA, 22.5.2020

• Za starše bomo organizirali brezplačno plesno vajo, da bodo osvežili spomin in se s svojim otrokom brez zadrege zavrteli na plesišču!

Urška poskrbi za edinstveno slovo od srednješolskih klopi!

Maturantski ples boste zaplesali le enkrat v življenju, druge priložnosti ne bo!

URŠKINE NOVICE

Če želiš biti obveščen/a o naših novih plesnih tečajih in ostalih novičkah in dogodkih Urške, vpiši svoj e-poštni naslov.
10 + 6 =

SPREMLJAJ NAS
NA SOCIALNIH OMREŽJIH!

Spremljaj naš Facebook in Instagram profil, za najnovejše slike z delavnic, dogodkov, ostale novosti ali samo za zabavo.

PIŠI NAM

Kaj te zanima? Napiši nam sporočilo in potrudili se bomo, da ti odgovorimo v najkrajšem možnem času.